به منظور آسیب شناسی تمامی فرایندها و نگرش های منابع انسانی بصورت منسجم و همچنین استقرار یکپارچه و جامع آن فرایندها در سازمان، پس از دو مرحله خودارزیابی متوالی صورت گرفته در سال های 95 و 96 و نیز تعیین سطح بلوغ منابع انسانی، از سال جاری اجرای پروژه پیاده سازی مدل 34000 در شرکت امداد خودرو سایپا آغاز گردید.
در این راستا محمدصادق قلی زاده، مدیر پروژه جاری سازی مدل 34000 در امداد خودرو سایپا گفت: این مدل نقشه راهی برای تعالی سیستم های منابع انسانی در جهت تحقق استراتژی های سازمان ارائه می نماید. سلسله مراتبی بودن آن و نیز تعریف دقیق اقدامات و توانمندی هایی که شرکت ها بر اساس اولویت در هر سطح از بلوغ برای اجرا و ارتقای سیستم منابع انسانی به آن نیازمندند از جمله ویژگی های این مدل است.
وی بیان داشت: در اکثر سازمان ها سیستم های منابع انسانی مکمل و یکپارچه ای که از همسویی عمودی و افقی لازم برخوردار باشد وجود ندارد و یا کمرنگ است لذا این موضوع دلیل اصلی ترک خدمت داوطلبانه کارکنان نخبه و از دست رفتن سرمایه انسانی است. در مقطع حساس کنونی که صنعت خودروسازی کشور و به ویژه گروه خودروسازی سایپا نیازمند نیروهای خبره، مستعد و باانگیزه می باشد. شرکت امداد خودرو سایپا با آغاز فرایند اجرای این مدل در راستای بهبود سطح بلوغ منابع انسانی و استقرار کامل تمامی فرایندهای لازم و ارتقای نتایج و نگرش های مربوطه قدم برداشته است.
وی افزود: مدل 34000 منابع انسانی دارای پنج سطح بلوغ بوده که هر سطح آن یک مرحله تکاملی است، هر سطح شامل چهار فرایند هدف مند است که اگر اهداف آن به درستی برآورده شود می تواند سه نگرش یا شاخص مرتبط با آن سطح را بهبود دهد و هنگامی که اهداف همه فرایندها در یک سطح بلوغ پوشش داده شد، سازمان آن سطح بلوغ را کسب کرده و می تواند وارد سطح جدیدی از قابلیت های منابع انسانی شود.
شایان ذکر است در مجموع مدل 34000 دارای شانزده فرایند سلسله مراتبی با 20000 امتیاز و دوازده نگرش و نتایج کیفی با 14000 امتیاز و نیز تعدادی سنجه کمی است.